Expereo: Agile IT oplossing

Probleemstelling

Voor de groeiambities van Expereo was een simpele, geautomatiseerde en agile IT oplossing benodigd, waarbij realtime connectiviteit met klanten en leveranciers mogelijk is. Daarnaast was er in toenemende mate behoefte aan een centrale rapportage omgeving om versnipperde rapportages, op basis van data exports van operationele systemen, te voorkomen. Nieuwe rapportages waren benodigd om meer inzicht in trends te geven en om werknemers de vrijheid te geven in te zoomen op gestructureerde gegevens.

Aanpak

Een klein multidisciplinair team heeft de gehele oplossing ontwikkelt; een state-of-the-art applicatielandschap, gebaseerd op het Mendix App Platform. Dit landschap omvat en leveranciersportaal, API connectiviteit en geautomatiseerde service creatie. De applicaties zijn aangevuld door een volledige cloud-based rapportage omgeving, gebaseerd op Amazon Redshift en Yellowfin. Door volgens de agile scrum methode te werken, werden business- en gebruikerseisen continu gespecificeerd, gebouwd en gevalideerd in korte iteratieve sprints. Deze agile en model gedreven ontwikkeling heeft gezorgd voor flexibiliteit om in te spelen op nieuwe inzichten en om snel nieuwe functionaliteiten op te leveren.

Resultaat

De opgeleverde oplossing levert een versimpelde interface voor de complexe leveranciersketen waarin Expereo opereert. Samen met het business en IT team van Expereo heeft First Consulting een schaalbare bedrijfsoplossing ontwikkeld, waarmee Expereo continu haar services kan aanpassen om zo ook in de toekomst marktleider te blijven.