Agile Reporting & Analytics

Vanuit process consultancy projecten hebben we veel ervaring opgedaan met het maken van rapportages en analyses in zeer veel BI omgevingen. Bij Business Technology projecten gaan we een stapje verder dan het inrichten van een tool. We helpen onze klanten met het inrichten van een data-warehouse en koppelen daaraan moderne BI tooling. Vervolgens bepalen we gezamenlijk een roadmap om dit BI platform uit te rollen in verschillende onderdelen van de organisatie. We gebruiken het liefst moderne cloud platforms, maar kunnen ook uit de voeten met traditionele on-premise tooling.
We hebben een delivery methodiek opgezet die zeer business-minded is. We beginnen achteraan het proces met rapportages en werken vervolgens naar een database en ETL toe. Bij ons gaat het in 1e instantie om het creƫren van business inzichten die vervolgens gebruikt worden om te sturen. Uiteraard passen we Agile/Scrum methodiek toe. First Consulting levert BI als een samenhangend onderdeel van de organisatie. Actuele bedrijfsinzichten helpen in het behalen van doelstellingen. In plaats van een discussie over juistheid van data, kan een discussie worden gevoerd over de betekenis van cijfers en trends.
We zien dat vooruit kijken en kunnen voorspellen steeds belangrijker wordt. We helpen onze klanten daarom ook met het toepassen van technologieƫn zoals machine learning, process mining en simulaties.

Onze technologiepartners:

YF_LOGOamazon