Internet of Things

Steeds meer apparaten en assets worden aangesloten op het internet en kunnen bestuurd of gemonitord worden via apps. Denk hierbij aan: de slimme meter, een PostNL kar, een koe, een brug en de lamp in een kas. Deze objecten zijn uitgerust met sensoren die iets kunnen zeggen over het object (temperatuur, voltage, GPS, status, etc.) Slimme apps kunnen deze objecten besturen of de data omzetten naar activiteiten en nuttige informatie.
Voor klanten waarvoor IoT nieuw is geven wij workshops om te komen tot concepten die waardevol voor hun zijn. Wij helpen bedrijven ook met het testen van een IoT concept in de praktijk. Na een succesvolle proof of concept kunnen we ondersteunen bij het doorrekenen van een businesscase voor een grotere IoT implementatie. Soms wordt ook gevraagd om mee te denken over een doelarchitectuur die geschikt is voor Internet of Things. Ten slotte helpen we bedrijven mee met een grootschalige uitrol van IoT devices en de inbedding in de bedrijfsprocessen.
We hebben ervaring met de ontwikkeling van IoT oplossingen in onder andere de industrie, infrastructuur (weg en rails) en smart farming.